تبلیغات
Bionics Group - مصارف کوسه
Bionics Group

این وبلاگ وابسته به یك گروه علمی می باشد كه بر روی رفتار های حیوانات و استفاده از آن در علم رباتیك كار می كند.

مدیر وبلاگ : پیمان بخشنده نژاد

مصارف کوسه

چهارشنبه 12 اسفند 1388  ساعت: 11:15 ب.ظ

نظرات() 

ارزش های غذایی گوشت کوسه

ارزش غذایی گوشت کوسه در مقایسه با ماهیان استخوانی باتوجه به ترکیب و توزیع اسیدهای آمینه کمتر میباشد. از آنجا که میزان اوره در بافت  عضلانی کوسه ماهیان بالاست بنابراین بمنظور استفاده بعنوان یک منبع غذایی لازم است که میزان اوره کاهش یابد. علیرغم اوره زدایی بازهم این گوشت برای افرادی که ناراحتیهای قلبی عروقی، نقرس و فشارخون بالا دارند توصیه نمی شود. تحقیقات روی 30  گونه کوسه نشان داده که میزان اوره بین 1600 تا 2300 میلی گرم در 100 گرم گوشت متغیراست. تقریبا گوشت تمام کوسه ها قابل خوردن بوده لیکن گوشت کوسه های کوچکتر که پوست و باله آنها مناسب نیست مرغوبترند چون غلظت اوره آن کمتر بوده و عمل آوری آن نیز آسانتراست. گوشت کوسه به علت بی استخوان بودن و قابلیت عمل آوری به شکل فیله و استیک و قطعات کبابی از بازارپسندی مناسبی برخوردارست. میزان پروتئین گوشت کوسه ماهی بین 3/16 تا 7/21 درصد اندازه گیری شده و درصد مواد معدنی و چربی آن بترتیب درگونه های مختلف از 6/0 تا 8/1 درصد و0 /3-0/1 درصد می باشد.

 

عمل آوری

خون گیری ازکوسه تازه صیدشده، خیساندن فیله ها وشستشوی گوشت چرخ شده درکاهش میزان اوره نقش دارند. خون گیری ازحیوان باید قبل از انعقادخون صورت گیرد. گوشت اوره زدایی شده وتازه کوسه فاقد بوی تند بوده و رنگ آن سفید است درحالیکه گوشت کهنه و اوره زدایی نشده به رنگ قهوه ای همراه با بوی تند آمونیاکی  می باشد. گوشت تازه کوسه بی نهایت فاسدشدنی است. درطی فعالیت میکروبی گوشت کوسه، اوره به سرعت به آمونیاک تبدیل و محصول را فاسد می کند. منجمد کردن و یخ زدن ماهی می تواند کیفیت آن را مطلوبترکند. درنهایت این عمل ماهی را به همان وضعیتی که بلافاصله قبل از منجمد کردن بود نگه می دارد.

مصارف متنوع

پوست کوسه در برخی کشورها بعنوان غذا خورده می شود اما بیشتر پوست کوسه ماهی (دباغی نشده) درتهیه چرم استفاده می شود. درگذشته از پوست کوسه برای تهیه سنباده و صیقل دادن وسایل چوبی استفاده میشد. از چرم کوسه ماهی در تهیه وسایل لوکس مانند کیف دستی، کفش، چکمه، کیف زنانه و مردانه، بندساعت، کمربند، جاکلیدی  و دسته چاقو استفاده می شود. در بین گونه های کوسه،  کوسه ببری و کوسه  سرچکشی پوستشان برای تهیه چرم بهتراست.

کود و دارو از کوسه

از باله و دم کوسه داروهایی می سازند که برای انسان مفید است. عده ای از مردم بندر گنک، کارشان خشک کردن کوسه است و باله و دم این حیوان درنده را جمع می کنند و به مردم خصوصاً مردم هندوستان می فروشند.

سیفه از روغن کوسه

بزرگ ترین بهره ای که می توان از کوسه برد علاوه بر استخراج ویتامینA  تهیه روغن ازکبد این حیوان است. روغن کوسه نیز به سهم خود دارای فواید قابل توجهی است و دوام قایق ها و موتور لنجها را تا چندین برابر اضافه می نماید و عمر آنها را افزایش می دهد بطوریکه چوب لنج ها سال ها در آب شور دریا مقاومت کرده و پوسیده نمی شود. روغن کوسه علاوه بر استحکامی که به چوب لنج ها می بخشد ظاهراً آنها را نیز براق و زیبا می کند و بر جلوه کشتیهایی که با روغن کوسه آغشته شده اند صدچندان می افزاید.




نوشته شده توسط:مهرداد شیرازی

ویرایش:--

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

آرشیو موضوعی

آرشیو

آخرین پستها

نویسندگان

نظرسنجی

  • آیا انسان می تواند از خلقت های خدا الگو برداری كند و مانند آن را بسازد؟


آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

اَبر برچسبها

جستجو